Kommunens logo Kommunens logo
foto fra Skive Kommune
 ☰
SKIVE | ERHVERVSFAKTA

Erhverv: Skive KommuneErhvervsfakta: Skive Kommune

Overvejer du, at etablere din virksomhed i Skive Kommune? Erhvervsfakta giver dig vigtig information om mulighederne, kommunen og kommunens indbyggere.streg

Kommunens virksomheder

Med Erhvervsfakta kan du fx se hvilke typer af virksomheder som har etableret sig kommunen - og hvor mange der er indenfor hver branche. Oversigten er bl.a. til dig som overvejer at etablere virksomhed i Skive Kommune. Tjek antallet af mulige konkurrenter, kommende samarbejdspartnere eller find de uopdyrkede forretningsområder. I 2018 blev der etableret 209 nye virksomheder i Skive Kommune. Læs mere under "Virksomheder i kommunen".

Hvilke brancher har flest beskæftigede?

Søger du job i en af kommunens virksomheder eller vil du blot have styr på de største brancher, så tjek hvilke hovedbrancher i kommunen som har flest beskæftigede. Se også totalen for alle brancher.

Ledighed under landsgennemsnittet

Den 1. januar 2024 var der 581 fuldtidsledige i kommunen. Det svarer til 2,7 % af arbejdsstyrken, hvor gennemsnittet for hele landet ligger på 3,2 %. Håndværker der arbejder

Erhvervsbygninger

Se hvor mange m2 erhvervsbygninger, der er i kommunen og hvad de anvendes til. Se også hvor mange m2 bygninger, der anvendes til hospitaler, daginstitutioner m.m.

Lokalt erhvervsklima

Med undersøgelsen "Lokalt Erhvervsklima" måler Dansk Industri hvert år kommunernes erhvervsvenlighed. I den seneste undersøgelse fra 2023 kom Skive Kommune ind på en plads som nummer 8 .

Kundegrundlag, målgruppe

Under Kundegrundlag kan du hurtigt og nemt få et overblik dine mulige kunder i kommunen - og nabokommunerne. Her optælles fx borgernes aldersfordeling efter køn. Henvender din virksomhed sig til kvinder i aldersgruppen 20-50 år, så kan du nemt se, hvor mange kundeemner, der er i kommunen - og i nabokommunerne. Få også et overblik over antallet af husstande og indbyggernes disponible indkomst i kommunen.

Skatter og afgifter

Som erhvervsdrivende vil du blive opkrævet lokalt fastsatte skatter og afgifter. Tjek den lokale dækningsafgift og grundskyld på 11,600 ‰. Har du eller dine medarbejdere bopæl i kommunen, så ligger kommunens udskrivningsprocent på 25,50 %, mens kirkeskatten er fastsat til 1,09 %. Læs mere under "Dækningsafgift, grundskyld"

Ledige erhvervslokaler

Har du brug for kontorlokaler, lager eller et værksted til din virksomhed, så kan du under Erhvervslokaler se de lokaler der er ledige i kommunen. Erhvervslokalerne er opdelt i kategorier, så du hurtigt og nemt finder de rette lokaler. Se mere under "Erhvervslokaler".

Skrivebord med person som arbejder
Værktøjskasse